Isabella Depraetere is licentiate in de rechten en doceerde gedurende verschillende jaren voor Kluwer. Na enkele tijdelijke contracten bij de administratie zoals de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening en het in die tijd genaamde Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, debuteerde zij in 1982 als juridisch adviseur sociaal recht bij de grootste Fiduciaire van België. Na ruim 13 jaar stapte zij over naar Ernst & Young, alwaar zij eerst het sociaal secretariaat, afdeling Brussel, onder haar hoede had om vervolgens in 1997 over te stappen naar Ernst & Young Tax Consultants.

Op 12 april 1999 legde zij de eed af als advocaat te Brussel en was zij verbonden aan Peeters Advocaten. Op 1 oktober 2004 werd ze lid van de Antwerpse balie en vervoegde ze Laurius Advocaten om vervolgens, begin 2006, met een aantal andere advocaten een eigen kantoor op te richten, Questa Advocaten.

Gedurende al deze jaren bleef het sociale recht haar boeien in al zijn aspecten en zij heeft dan ook een ruime ervaring in het sociale recht in de brede zin: arbeidsrecht (zowel individueel als collectief) en sociaal zekerheidsrecht. Het collectieve arbeidsrecht heeft voor haar geen geheimen en haar speciale interesses gaan uit naar overdracht van ondernemingen en outsourcing, collectief ontslag en sluiting van ondernemingen en collectieve onderhandelingen binnen ondernemingen. Isabella heeft niet alleen een theoretische kennis maar door haar ervaring staat ze heel dicht bij de personeelsverantwoordelijken in de bedrijven en kan ze hen met raad en daad bijstaan.

T Direct 03 / 242 06 24
Mobile 0476 / 490 805
email