31
OKT
2000

Boris
Vervinckt

Posted By :
Comments : Off

Boris Vervinckt behaalde in 2021 zijn master in de rechten met een specialisatie in Europees recht aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL).

 

In de loop van zijn studie volgde hij een opleiding in milieurecht, waardoor hij zich specialiseerde in stedenbouwkundig recht, sectoraal milieu-en omgevingsrecht en duurzame ontwikkeling.

 

In 2021 behaalde hij het universitair certificaat in bank- en financieel recht (gegeven in het Frans en in het Engels), waardoor hij een opleiding kreeg in bankrecht, het recht inzake financiële producten (aandelen, obligaties, opties) en de regulering van de financiële markten. Dit certificaat stelde hem ook in staat de juridische en politieke aspecten van duurzame financiering te behandelen.

Mede door zijn enthousiasme voor milieurecht kreeg hij Magna Cum Laude voor zijn thesis in vergelijkend-milieurecht, getiteld: ” La gouvernance fluviale, entre souveraineté et coopération: analyse juridique comparative des commissions de la Meuse et du Saint-Laurent “.

Tussen 2021 en 2022 werkte hij als stagiair in een advocatenkantoor in Waver, terwijl hij tegelijkertijd het ELAO-certificaat Nederlands afrondde, waarvoor hij een B2-niveau behaalde.

Daarna volgde hij een programma van taal-immersie in Gent, gevolgd door een juridische stage bij Questa advocaten in Antwerpen.

Sinds april 2022 maakt hij deel uit van het team van Mtr. Filip Van der Veken. 

About the Author